هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

  غريبية مممممممم

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زائر
زائر
Anonymous



 غريبية مممممممم  Empty
مُساهمةموضوع: غريبية مممممممم     غريبية مممممممم  I_icon_minitimeالخميس يونيو 06, 2013 12:43 pm


السلام عليكم ورحمة الله
الغريبة من المخبوزات اللى بحبها اوى وجربتها بكزا طريقة مكانتش بتطلع ناعمة زى بتاعة المحلات
لغاية ماوصلت للطريقة اللى تخليها دايبة ومعاها كل الاسرار والتكات
اولا عايزين نتفق على حاجة
الغريبة لا فيها بيكنج بودر ولا بيض ولا نشا
الغريبة دقيق وسمنة وسكر بودرة وبس
ندخل على المقادير
3 كوب دقيق
2 كوب سمنة
1 كوب سكر بودرة
والسمنة دى كانت زبدة صفرا وانا حولتها لسمنة عشان الغريبة لازم سمنة متنفعش بزبدة وهقولكم ع الطريقة فى الاخر
هنجيب بولا نحط فيها السمنة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

نضربها بالمضرب كتير لغاية مايبقى لونها ابيض ويتضاعف حجمها
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

ونحط عليها السكر بودرة

ونضربهم بالمضرب

ونضيف الدقيق بالتدريج

لغاية ماتخلص كمية الدقيق ونضربهم هتكون مفرفتة بالشكل ده

نجمع العجينة بايدينا
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي

شكلتها كور صغيرة وزينتها بالقرنفل


اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي


هدخلها الفرن وده شكلها لما طلعت وطبعا الغريبة لازم يكون لونها ابيض جدا


اولا بالنسبة لطريقة تحويل الزبدة الصفرا لسمنة
انا جبت كيلو زبدة صفراء حطتها فى حلة وحطيت
عليها قشطة كتير كنت مجمعاها حوالى 8 معالق كبار وشغلت عليهم نار هادية
اووووووووى وحطيت عليهم رشة ملح
وسبتهم ع النار لغاية ماندمجوا مع بعض وبقى لونهم دهبى وخلى
بالكم فيه ثانية بين حرق السمنة ولونها الدهبى ولما طفيت عليها سبتها
لغاية ماتبرد خالص وحطتها فى برطمان وطبعا كل اللبن والدقيق اللى فى الزبدة الصفرا اترسب تحت فى الحلة وبقى مورتة وبقى عندنا سمنة صافية
بالنسبة بقى لأسرار الغريبة لونها الابيض ونعومتها
اول شىء غريبة المحلات ياجماعة عشان نكون متفقين نص نية عشان كده بتكون بيضا وناعمة اوى وحتى مش بتحمر من تحت بس السر ده محدش بيصرح بيه
انتى يادوبك بتدخليها فى فرن البوتاجاز على حرارة اقل من
125 وبمجرد ماحجمها يكبر يعنى الكور تفرش تطلعيها من الفرن وبسرعة تشيليها
بحذر وتحطيها فى علبة مقفولة لأنك لو معملتيش كده هتلاقى
شكلها اتغير لانها بتكون طرية جدا والهوا خارج الفرن بيغير شكلها وبردو دى
من اسرار المحلات هما بيعملو كده
هتقولولى طيب ازاى نية يعنى احنا بناكلها نية هقولكم لاء انتى اول مابتخرجيها بتكمل سواها فى السخونية اللى فيها
تانى حاجة الغريبة مش عايزة سوا جامد لانها مفيهاش دقيق كتير
يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
princ2
عضو نشيط
عضو نشيط
princ2


تاريخ التسجيل 28/05/2013


 غريبية مممممممم  Empty
مُساهمةموضوع: رد: غريبية مممممممم     غريبية مممممممم  I_icon_minitimeالخميس يونيو 06, 2013 12:57 pm

مشكووووووووورة اختي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
شمس الاصيل
عضو محترف
عضو محترف
شمس الاصيل


احترام قوانين المنتدى :  غريبية مممممممم  111010

انثى

الجزائر

 غريبية مممممممم  Travel10

تاريخ التسجيل 30/05/2013

العمر 26


 غريبية مممممممم  Empty
مُساهمةموضوع: رد: غريبية مممممممم     غريبية مممممممم  I_icon_minitimeالسبت يونيو 22, 2013 7:31 pm

 غريبية مممممممم  Tumblr_mcc1rtFwrM1rg323uo1_400
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
غريبية مممممممم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدى عالم حــــــــــواء ::   :: مطبخ حواء-
انتقل الى: